Monday, 25 February 2013

Pengharapan sesuatu yang belum pasti...adakah bahagia akhirnya ~

Assalamualaikum w.b.t dan salam kerinduan sekalian..

Firstly ..lama dah fra x update entri ..But entri pada kali ini fra nk bicarakan tentang "pengharapan sesuatu yang belum pasti".,pengharapan ataupun berharap bererti kita berhrap pada sesuatu . Tidak kira kita berharap untuk mendapat cinta dari allah s.w.t ataupun cinta dari seseorang insan itu..

 Dear blogku syang,

    Berbicara tentang pengharapan kita untuk memperolehi atau memliki cinta dari seseorang insan itu..adakalanya kita harus mengalah kerna perasaan ang kita rasa kadangkala hanya kita yang merasainya.. Dan bukannya dari kedua2 pihak.  Belajar untuk erti redha dn kuat dlm menerima apa hendaknya.. Sememangnya kita tahu perasaan itu tidak boleh dipaksa..Tapi atas dasar kita sentiasa akan setia menunggu persaan dari seseorang itu.sentiasa berusaha membuat seseorang itu bahagia,sentiasa berusaha membuat insan itu bhagia dgan kita.belajar utk menantikan cinta halal darinya.. Syang yang x perlu diungkapkan dgn rasa cinta..Sentiasa berdoa padnya agar suatu ketika nt cinta seseorang insan itu adalah milik kta...kasih hingga ke syurga..insyallah..amin..


Dan walau siapa cinta kta yg dahulu..ianya x bererti syang dan cinta kita bukan untuk yang kini hingga hujung nafas kita...
krna kasih dan cinta yg sememangnya adalah kasih hingga ke jannah...insyallah...

belajat untuk mndpt cinta dari Allah s.w.t....bljar utk mendptkn cinta dri keluarga dan.barulah belajar utk mendptkan cinta dari insan trsayang..

  Walaupun diri ini bukan yg terbaik tapi diri ini mampu utk jadi yg terbaik..insyallah
No comments:

Post a Comment